Výlov ztracených

Výlov ztracených

Anotace: Ach, ta kyvadla času.

Kupte si provázek
s uzlíčkem
i háčkem
se třpytkou na konci
stříbrnou jen
a vylovte hrníčky
z vod
plných duší;
budeme je prodávat.
Kdo prodá víc?

Kupte si dušičky
kompletní
s hrníčky
zítra již nebudou
rozplynou se.

Tu přišly stařeny
a utrácely
způsobně důchody
za duše bývalých
společníků
vodních her minula.

Fronty dlouhé
se táhly
dál a dál.
Už nebylo hrníčků
a stařenek
stále přibývalo.

Tiše čekaly
závistivě hledíce
na ty
co si odnášely
malované hrnky
v zástěrách k domovům
netušíce
že starci, manželové
smetou hrníčky
a rozbijou je o zem
a vyženou duše
až rozptýlí se
v modř
která klesne
k údům pramenů.

Starci nikdy nesnesou
duše
byť prastaré by byly
a stařenky
dále
kupují hrníčky.
Autor Jan Urban, 03.11.2004
Přečteno 383x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí