Jako

Jako

Anotace: Jedna z mých prvních pořádných básní.

Jako dešťové kapky padající v lednu,
jako bílá vrána plavající ke dnu,
jako hluchý rys, kamenný kmen
jsem černou bílou a nočním dnem…

Jako rudá láva dávající život,
jako od léčivého jedu přívod,
jako hluchý klavírista, jako vyschlá řeka
jsem bojácná šelma, co na smrt tiše čeká…

Jako stydlivá kurtizána co v koutě stojí,
jako sladká ironie, jíž se lidé bojí,
jako jemný nůž, vražda z milosti,
hledáš mě, nenajdeš – jsem utopená v tajnosti…
Autor Prinzeschen, 04.02.2010
Přečteno 247x
Tipy 6
Poslední tipující: pamp_elka, Pevya, Zefi, majdik 2
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí