Krysař

Krysař

Anotace: inspirováno stejnojmenným filmem pana Barty, po kterém se opravdu špatně usíná...

Učíc se odolávat jedu
boj o existenci vedu,
příslušnice prokletého plemene.
To, co domovem smím zvát,
prašné kouty, stoky, sklad,
při životě drží mě.
Náhle píseň příslib dala,
toho, co jsem nepoznala.
Zněla sladce.
Vlídnou náruč pěla,
já na nenávist zapomněla,
toužíc po branách ráje,
kam kráčím se nestaraje.
Okraj propasti.
Odložil kápi i píšťalu,
shlíží na mě bez žalu,
padám.
Jsem krysa,
co chtěla život
a dostala
jen smrt.
Autor bila_psice, 09.02.2010
Přečteno 252x
Tipy 2
Poslední tipující: hypertenze, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí