Byznys víry

Byznys víry

Anotace: ...

Hledáte Boha, jste nešťastnými?
Jen pojďte blíž, čekejte v síni.
A než slíbíte "navěky"
blízký cíl stal se daleký.
Kde hledat srdce nepřítele?
"Bojte se milovat člověka!"
Bůh brečí a já křičím směle:
Proč štěstí, lásku nečekat?
Sloužil jsi dlouho svojí víře,
teď odlož, co je v ní lživé,
odlož svůj kříž, jak pokládal jsi cizí kříže
a pij z pramene vody živé!
"Dej mi svá přání, svoje chtění,
do konce života mi služ!"
To není přání Boha, prostě není,
Bůh na krk nepřikládá nůž!
A mám-li hořet na hranici,
pak Ty se staň mým plamenem.
Vím, že jednou spolu na radnici,
stanem se jedním pramenem.
Neboj se bojovat, má lásko,
já jdu ti sundat okovy.
Bláhový blázen zařval: Ztichni chásko
a nehraj si tu na Bohy!
Umírám znovu: Ty máš strach
a otvírám Ti nové ráno.
V vůni se změnil lidský pach
a pro tebe tu zní mé: ANO!
Autor Inge, 10.02.2010
Přečteno 285x
Tipy 5
Poslední tipující: Holis, enigman, dead-head, Bíša
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ztichni chásko...

10.02.2010 23:26:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí