Blizard

Blizard

Anotace: No, nechal jsem se inspirovat současnou klimatickou situací, která nás nedávno přepadla, jen jsem tomu přidal něco navíc. Myslím, že název bere za vše.

Fouká silný vítr, mrzne a padá sníh
a pojízdná doprava mizí v závějích.
Do práce a domů na skútrech se jezdí.
Zastavíš ve sněhu anebo někde ve zdi.

Je hluboko pod bodem mrazu, zima veliká,
před prochladnutím se špatně uniká.
Pomůže i vodka, nesmíš se rozepnout,
sice je ti teplo, ale můžeš umrznout.

Domy jsou jako iglů, a jiní táhnou na jih.
Děcka ráda lyžují nebo jezdí na saních.
Mašeři se psím spřežením do cíle tě zavezou
a zatoulaní medvědi k lidem rádi polezou.

Meteorologové hlásí časem teplotní zlepšení,
není doba ledová, ale blizard, vážení.
Na tuhle kalamitu teplomil není připraven.
Jiným to vyhovuje a pro jiné jak zlým snem.
Autor jehlaspichlas, 13.02.2010
Přečteno 290x
Tipy 11
Poslední tipující: jedam, Špáďa, labuť, Mbonita, carodejka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nic není lepšího než být dobře vyzbrojen na zimu,Ty s lahví já raděj mám peřinu/úsměv./

13.02.2010 20:51:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí