Hodina

Hodina

Anotace: Báseň napsaná z dlouhé chvíle

Na starých hodinách
dvanáctá odbila.
Další vteřina svět proklíná,
minuta nový den hodila.

Starý den nás opustil,
nový se připravil,
vězně soud propustil
a dalšího popravil.

Odejde vzdálená vzpomínka,
příjde budoucnost,
z malého miminka
vyroste politik na hloupost.

Stopy jsou zavátý,
smůla šlape na paty.
Nebe je pro svatý,
peklo zas pro vrahy.

Manžela žena opouští.
Našla si nového.
Slunce led rozpoští.
Zima odešla bez něho.

Světu děj neschází
a směje se tomu.
Poslední odchází
naděje z domu.

Život se nám propadá
jak cena dolaru.
Smrt se nám prokládá
z bublin od jaru.

Stopy jsou zavátý,
smůla šlape na paty.
Nebe je pro svatý,
peklo zas pro vrahy.

Najdem si nové vzpomínky.
Staré vyhážem do koše.
Pro svoje podmínky
zradíme kámoše.

Chytneme zloděje
a přivedem ho na víru.
Hlas poslední naděje
zaslechnem v mobilu.

Nikdo se nevsteká,
čas v klidu všechno vzal.
Pes, ktrerý neštěká,
právě nás pokousal.

Stopy jsou zavátý,
smůla šlape na paty.
Nebe je pro svatý,
peklo zas pro vrahy.
Autor Ixión, 14.02.2010
Přečteno 294x
Tipy 4
Poslední tipující: Květka Š., Lea Aura, CULIKATÁ, ewon
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Smrt se nám prokládá
z bublin od jaru

todle mi nějak gramaticky nesedí
prokládá bublinama od jaru?

15.02.2010 01:37:00 | ewon

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí