Rozsudek

Rozsudek

Anotace: při troše smůly se může stát každému z nás

Tak už je rozhodnuto,
Kainovo znamení
na čele mě pálí.
Rozsudek vynesen,
pozůstalí, soudce
mnohohlasně chválí
a já jsem vrah.

Všechno ve mně křičí.
To já jsem byl napaden,
to já jsem se bránil.
Konec.
Nic víc,jen krach.

Ta pistole
byla jen atrapa,
já nepoznal to,
měl jsem jen hrozný strach.

Ani prachy jsem
neměl žádný.
Ten drzí smrad
namířil na mně,
protože chtěl
automaty hrát.

Mně se v tý tmavý ulici
ještě víc zatmnělo
a vytáhl jsem tátův nůž.
To se stát nemnělo.

Tak teď jsem vrah
a dvojnásob to schytám.
...nepřiměřená obrana,
oběť pod zákon...
já zle v tom lítám.

Jsem rád,
že je to za mnou
a cítím dojetí.
To lkaní příbuzných,
nad smrtí oběti,
nářek a křik.
Mé stonásobné prokletí.

A tak jsem přijal ortel,
vlastně jsem za něj rád.
Snad trestem smyju tuhle vinu.
Chtěl bych zas v noci
klidně spát.
Autor stravla, 20.02.2010
Přečteno 328x
Tipy 23
Poslední tipující: a_tao, Hazentla, losscar, Labanda, ilona, labuť, Bíša, Jarka, Juraj Hrom, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Text je silný. Je pravdivý?

28.02.2010 23:44:00 | jaroslava anna

st zajímavé

27.02.2010 05:31:00 | Labanda

uf, pripájam sa k Mbonite silné slová
-st

21.02.2010 11:30:00 | Juraj Hrom

silný text
ST

20.02.2010 21:09:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí