pod sekyrou

pod sekyrou

Anotace: popravčí

Provinil se
proti právu
kat mi dneska
setne hlavu.

Než zavřu oči
shlédnu lid kolem
všichni se radují
proč neteskní bolem.

Nechybím nikomu
uprostřed odcizení
zpupný kněz mi dal
poslední pohlazení.

Musíš zemřít víš
s úšklebkem na rtu
vytáhne s rukávu
se smrtkou kartu.

Na loutnu šašek hraje
teskné tóny znějí
nastala doba jít
již mne v pekle chtějí.

Jen bosé děvče
oči mé hledá
ve tváři vrásky a děs
k smrti je bledá.

Proč ty smutná
mít já mám strach
muž v kápi stírá
ze špalku prach.

Pusto je ve mně
myšlenky neberou
v klidu rozmáchl
se kat sekerou.

Poslední nádech
život v minulosti
sek kde končí lebka a
začínají kosti.

Sebrala hlavu
v ošatku dala
poslední radost
hlína mi vzala.
Autor Čoki, 21.02.2010
Přečteno 255x
Tipy 5
Poslední tipující: Nút, CULIKATÁ, Květka Š.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Asi ti klesá cukr v krvi takhle smutný básnění ... šup z podpeřinkovou do trouby at je zase veseleji...

22.02.2010 09:07:00 | Nút

Jé,to je drama.
ST..

21.02.2010 16:48:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí