Slepota

Slepota

Anotace: Každý si někdy tou hůlkou bílou ťukne.

Je osud zlý
v trnech rudých růží
kde zbytečné je lkáti
když snoubí se tu žebrota
hladovému
vždy chleba můžeš dáti.
Však nejhorší je slepota.

Raduje se ten
minutý losem krutým
jásá nad sluncem života.
Slepý
jen tápe
jas je mu nocí
a den je černá temnota.

Vyhaslo světlo
tak drahé
v očích mých je prázdnota.
Nevidím
jdu dál
ač slyšet je smích.
I takový je osud života.

Raději trpět žízní
nejíst
a žít jak holota.
Takové přání těžké
jen slepý může míti
když poznal
co je slepota.
Autor Jan Urban, 04.11.2004
Přečteno 567x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí