Na housle hrál

Na housle hrál

Anotace: ...

V podvečer rána, horko a chlad
se rozhodl slepec na housle hrát
Slaměný klobouk před sebe dal
a s cejchem smrti svůj requiem hrál

Po mnoho let, ve svém stínu žil
a přesto s vůlí nabíral sil
Toulavé tóny do větrů hnal
a s cejchem lásky svůj strach překonal

Občasná světla, bleskla mu v oku
stojící na dně, se smrtí po boku
Nevzdal se touhy a s pocitem šera
že není dnes, tak jako včera

Před propastí dělil ho krok
i s trnem v oku zahrál pár slok
Pro mnohé blázen, pro jiné muž
tvrdý jak kámen, ostrý jak nůž

S posledním přáním, opustil svět
a na jeho počest se zatáhl květ
za jeho sílu i jeho žal
se zrodil osud, jenž u všeho stál

Zanechal stopu, zanechal poslání
že nejhorší je ze života zklamání
Proto se snažme náš život žít
Ať lépe jak slepec, se můžeme mít
Autor Estan, 07.03.2010
Přečteno 243x
Tipy 4
Poslední tipující: Richard Ježek
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nádherné a k zamyšlení..krásné počtení ST!!!

07.03.2010 17:52:00 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí