Mezi paneláky

Mezi paneláky

Anotace: Když člověk stojí mezi domy, napadají ho všelijaké myšlenky

Mezi paneláky padá soumrak,
stojím u polámaného křoví
a tam někde o kousek dál běhá můj pes,
nevadí mu chodník uplakaný od deště,
nevadí mu smutné, šedivé domy,
jen tak aby se neřeklo, oběhl svá místa
a klidně se přidal ke svému příteli
v napětí očekávám, co se bude dít dál a ono nic,
lhostejně minuli ulámané větre,
lhostejně minuli mně, zvedám hlavu, musím
nabrat alespoň lok čerstvého vzduchu,
vytřeštěně zírám na kousek nebe, je tam hvězda-
v šedi se leskne křehká, samotná,
páni, ona na mně mrkla,
chtěla jsem vykřiknout
co tam děláš, v té pustině-utekla mi,
čekám na svého psa mezi domy u polámaného křoví,
přišel a štěkl, chci domů,
ty jsi můj pán, tak jdu !
Autor jaroslava anna, 07.03.2010
Přečteno 263x
Tipy 11
Poslední tipující: Psavec, Unyle Pěl, modrá..., CULIKATÁ, Mbonita, WhiteSkull, Bíša
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí