Soud

Soud

Anotace: musím přiznat že k této básni mi byla inspirací píseň The Trial od Pink Floyd.

Soudce:
Dobrý den Vážená Poroto,
Dnes jste tady jen a jen proto,
aby jste vynesli svůj rozsudek
V případu kde nebyl ani jeden svědek
Svědek co by se nezhnusil
Mluvte nyní Vy mě došlo sil

Porotce 1.
Obviněný ubožáku,
Myslel sis že můžeš žít bez emocí?
Myslel sis že to máš na háku?!
Ne... tobě není pomoci,
Pane Soudce, co je to za dotaz?
Jistě že verdiktem je provaz!

Porotce 2.
Je těžké zvážit všechna fakta
bezesporu je zde velký zlosyn.
Doba je na to skutku krátká
podle všeho jde ale o odporný čin!
S čistou duší, zlé ke zlému,
Musím se přiklonit k Prvému!

Porotce 3.
Jako poslední, jiný úhel volím
Plus mu buď že chtěl změnit svět!
Jak naivní! To ano prosím
A na tom se obhajoba nedá stavět
Neexistuje ani žádná jiná klička
Tak ať o něm rozhodne smyčka!

Soudce:
Vážený Obviněný,
I porotcům se z vás zvedl žaludek!
A já nejsem jiný!
Jste noční můrou otců i matek
A jako s takovým bude jednáno
Ne! Dovoleno promluvit vám není!
Děkuji, že z největší moci je mi dáno,
vynést rozsudek a jím je popravení!
Autor Edmond Kadad, 12.03.2010
Přečteno 282x
Tipy 4
Poslední tipující: vojtaz, Viva La Roma
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hodně dobrá práce! ST

12.03.2010 19:12:00 | vojtaz

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí