PANE MŮJ . . .

PANE MŮJ . . .

Anotace: - Katarze -

.

Vypovědět své

Navlékat na nit
rozkutálené myšlenky
a tma tam na konci
a tma tam uvnitř
jen na počátku neznámá
tajůplná
tichá

Obroučka prstenu
namísto jha
Marně čekám na Tvoji píseň
zjitřené touhy odhazuji na chodník
pro jiné chodce

A sám pro sebe šeptám modlitbu
- Pane můj, dej ať mě nezábne srdce -
- Pane můj, slituj se . . .
Snad bude vyslyšena
a já povstanu z mrtvých
Jako ten zmučený Ježíš
jehož kříž zdobí hrdla i prsa a snad i prsteník
onoho muže
jenž je zástupcem Boha zde
a nikde jinde . . .
. . . naštěstí . . .

.
Autor Těšínský, 15.03.2010
Přečteno 322x
Tipy 10
Poslední tipující: Rikitan, Nút, Judita, ilona, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká, byť jí zcela nerozumím.

25.06.2012 21:50:59 | Rikitan

Jsem dnes nějak podobně naladěna, jako Ty, dokonce i řádky básničky jsou téměř totožné s těmi, které jsem ráno položila na papír... ale ještě musí uzrát. :o)

15.03.2010 16:05:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí