Je ráno

Je ráno

Anotace: Když člověk nemůže spát...

Žlutá zeď, sedm obrazů,
ručičky hodin si notují
já sedím v pokoji a divím se létu
proč jsi tady
noc za okny má své vrtochy
usadila se na plotě
a nedokáže se držet zpříma
první hodina druhého dne frnkla
plíživým krokem přišlo kotě
čekám na tebe macku
mňau a je pryč
druhá hodina zůstala
prý jen na chvíli
k ránu poslouchám auta vlaky
bude vedro
na zahradě vidím zapomenutý rýč
macek se vrátil dám mu jídlo
vzal si do tlamičky maso
mňoukl a prý
mizí opět ke kočkám
žlutá zeď sedm obrazů
slunce se tetelí mládím
a píše po stole
je ráno
1995
Autor jaroslava anna, 16.03.2010
Přečteno 209x
Tipy 6
Poslední tipující: divoska_jaja, Beepat, ilona
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Rána jsou někdy začátkem báječných chvil a jindy dozvukem nekonečné noci ... :o)

17.03.2010 12:25:00 | Beepat

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí