Souznění

Souznění

Anotace: zmatenost z širého světa, který naivní snílek jako já nemůže pochopit...:-)

Proč musím se ptát,
a nemůžu snít,
když nechci se rvát,
psi slyšet výt,
trylkování ptáků vzdát,
upřímnou pochvalu.

Radovat se z maličkostí,
ne z drahých splácaných křápů,
běhat bez těžkých kostí,
odhodit růženec tygřích drápů.

Překonat srdce rudé a bušící,
chvějící se v upřímném hoři,
polapit lesní duchy běsnící,
ulovit zlatou rybku v moři.

Neslyšet musíš, dělej a hned,
slova ostrá jak břitva,
vyleštěná v lesku svíček,
okolu úst namazaný lepkavý med,
co kousek lásky skrýva sotva.

To bych si přála, nic víc,
trocha lidského tepla,
hned by život zjasnil se,
šedá křídla malých holubic,
co zmizeli v dál...
Autor Boudicca, 24.03.2010
Přečteno 256x
Tipy 8
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Radek.oslov.Šafárik, ilona, Juan Francesco de Faro, Mbonita, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí