Petr a Lucie

Petr a Lucie

Anotace: Pro napsání této básně mi bylo inspirací nádherné dílo Romaina Rollanda "Petr a Lucie".

Ti dva, se sotva spolu znali,
spojeni osudem leč na krátký jen čas.
Tu vzpomínku si v srdci uchovali,
snad v naději, že potkají se zas.

Pár setkání, kdy pohledy splynou,
teď osud tím, jim novou šanci dal.
Je dobré, když naděje nám hynou,
mít někoho, s kým můžeme jít dál.

Žal člověka se menším žalem stává,
že na bolest už nemusí být sám.
I radost je teprve ta pravá,
když může říct „jsem rád/a, že Tě mám“.

Šli spolu, a nevnímali dění,
dva milenci co žijí jen svůj svět.
Šli životem, kde válka všechno mění,
a s vědomím že není cesty zpět.

Ten osud co jejich cesty zkřížil,
teď život krutě vzít jim chtěl.
Pach smrti pozvolna se blížil,
pod sutí leží schoulený pár, mileneckých těl…
Autor Muscl, 04.04.2010
Přečteno 482x
Tipy 8
Poslední tipující: Maro Deives, aniger, Ovádko, Markéta G., sinoraLee, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná, zrýmovaná dobře, citlivá

22.04.2010 09:02:00 | Ovádko

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí