Osudová

Osudová

Anotace: Němělo by se zapomínat na bojovníky...napsaná jako píseň ale proč by se nemohlo jednat i o báseň.

Na hřbitovech několik set pomníků
Zdobenými květinami
A tisíc díků, namísto pochopení
Nač bojovníků, v zemi která není…

Vykřičená plíce a popraskané struny
teď leží pod zemí
My chtěli pořád více, že jsme zapomněli
Neb jsme s pýchou zkříženi

Nyní je pozdě na omluvy
Co jsme si nadrobili to si sežereme
Jsme silní na pomluvy, ale bít se nebudeme
Neb válka je teď zbraň mocných

Nač lásky když ta hlavní chybí
Ztracena v čase
A co jeden slíbí, druhý vyvrací
Jsme slepí…už zase

Na hradě se válí satyra
Ta cháska prostopášná
Vzpomeňte lidé na Kryla, jeho rakev praská
Copak tohle je láska?


Zvracíme v rohu hrdost s uzeným
Pyšně shrbeni
Do hlíny klíčíme, s rozkazem svoleným
Jsme v kleci zavřeni.
Tak budiž náš osud!!!
Autor Básničkáříček, 07.04.2010
Přečteno 370x
Tipy 9
Poslední tipující: Sýkorka07, Rootness, labuť, Skalsky Pavel, Květka Š.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Fííha, vážně moc dobrá.

02.07.2010 15:01:00 | Sýkorka07

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí