Břímě doby

Břímě doby

Anotace: ...

Za minutu dvanáct, pravil moudrý muž,
ještě máte čas zachránit se, v rukou nůž.
Houfy spisovatelů, hromady prázdných slok,
jdoucí po ulici bez výrazu, krok sun krok.

Přes ramena tašky, hle obyčejní lidé jdou,
nesou břímě doby, už ho nesnesou,
V rukou flašky, děti sevřeny v náručí,
starého psa novým kouskům naučí.
Pomatenci jedni...

V jejich zmatených myslí politika utkvěla,
rozesela sémě nenávisti, prostitutky nevěra.
Manipulování s lidmi, pouhé loutky na place,
ve hře bez scénáře, ve hře o populace.

Vtíravý muž v kravatě, na prsou karta,
jméno mé Kašpar. Ať žije Sparta.
Derby dvou týmů, derby dvou stran,
modrá a rudá, právo své chraň,
jinak si vem tašku a mlč...
Autor Juan, 07.04.2010
Přečteno 252x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí