Rozcestí

Rozcestí

Anotace: Text, který jsem složil pro kapelu Diverzanti. Existuje nahrávka z Uherského Hradiště, na které je nahraná i píseň. :-)

Okolím nepřijímán
z důvodu jak vypadá
a tak je vystavován
bičování na záda

Pociťují nenávist
vždy v jeho přítomnosti
zmůžou se jen na závist
na jeho dovednosti

Žádná stránka života
nepřináší ovoce
jen jediná jistota
jsou smíšené emoce
nejistota, samá lež
jeho život provází
berou ho tu jako veš
proto odtud odchází

Znechucený životem
díky svému okolí
už je taky unaven
touhou, že to přebolí

z tak dobrého člověka
udělali chudáka
který už nic nečeká,
život ho už neláká

Žádná stránka života
nepřináší ovoce
jen jediná jistota
jsou smíšené emoce
nejistota, samá lež
jeho život provází
berou ho tu jako veš
proto odtud odchází

Jak hromádka neštěstí
projevuje beznaděj
na životě rozcestí
říká si, že bude hej

„Trpět nebo ulevit?“
tak se musí rozhodnout
„Na nohy se postavit
nebo schválně upadnout?“

Žádná stránka života
nepřináší ovoce
jen jediná jistota
jsou smíšené emoce
nejistota, samá lež
jeho život provází
berou ho tu jako veš
proto odtud odchází

Žádná stránka života
nepřinesla ovoce
jen jediná jistota
jsou smíšené emoce
nejistota a podraz
jeho život provázel
zažíval to zas a zas
proto odtud odešel
Autor Ivan Švec, 11.04.2010
Přečteno 226x
Tipy 1
Poslední tipující: Anura
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí