Koráb

Koráb

Anotace: ...

Koráb někde na moři
na vlnách se houpá.
A je to věc hloupá,
když k pláži láskou zahoří.

Koráb je určený k plavání.
jen pro něj je svoboda.
Není to jen náhoda.
A samota strach nahání.

Avšak koráb na pláži?
Copak je to možné tak?
Koráb musí jako pták
létat a být na stráži.

Mořský strážce stoná
svou nemožnou láskou.
Chce jen za svou kráskou,
ať svatba už se koná!

Rackové mu radili,
ať se vrátí ihned zpět
na široký vodní svět.
Smíchem svým ho vábili.

Jenže koráb za svým stál,
doplul blízko k pevnině,
pak v jediné vteřině.
na kamení ztroskotal.

Je po všem, koráb zmizel.
Nemožné chtěl
a bohužel,
nezvládl osudu svízel.

Tak to někdy chodí,
že chceme to
co málo
se k nám hodí.

Přesně jako koráb na moři,
který špatně odhadl
vzdálenost a dopadl
na dno, kde už nehoří.
Nesmyslným chtěním…
Autor Prinzeschen, 12.04.2010
Přečteno 208x
Tipy 3
Poslední tipující: Unyle Pěl, Houda
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-))))) pěkná hříčka...ST

12.04.2010 21:18:00 | Houda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí