Freudova pohovka

Freudova pohovka

Anotace: ...

I.
Přišla kocovina
s tupou bolestí za očima
s příznaky nemoci a
Pocitem viny
Podivně naleptaná duše
z lihoviny
Včerejší den
Dveře vyhozené z
pantů
Vykloubené zápěstí
Poznávám cizince ve mně plného zkratů
hltám plnými doušky neřesti

II.
Alkoholem zkoumat nevědomí
propadat se pohovkou Freuda až
až na tu poslední
potkat tam spojence
protáhnout půlnoc k poledni
poledne proměnit v půlnoc
cítit sílu i bezmoc
mezi fragmenty rozhovorů
kráčet po střeše šílenství
po pokojích s nízkými stropy
i těmi u hvězd
Do místností bez klik
I vzdušných zámků
V opilosti pohlédnout smrti do očí
Bolestné co mění se v legrační
jen si s ní zatanči
Ten stav kdy se směji sobě i druhým
Ten stav změny v malé slintající dítě
Poslední záblesk světa obnaženého
v jeho absurditě.
Autor DnyVunoru, 17.04.2010
Přečteno 346x
Tipy 8
Poslední tipující: Ollie, Kapka, Lukáš Rymeš, CORONATION, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí