Konec zimy

Konec zimy

Anotace: 2008

Sbírka: Návrat

Zrádné jsou ty dny,

kdy zima v jaro přechází.

Jak skryté kameny,

ve vysoké trávě.

Přes které klopýtáme cestou k lesu,

dívejme se lépe pod nohy.

Ať vidíme.

Ať neklopýtáme.

Naučme se ovládat své vzdory,

přes okno prohlížím si přecházející den,

ale vidím velmi málo,

spíš jen slyším pubertální smích,

malých slečen.

Je to neuvěřitelné jak se doba pohnula,

a je to také nebezpečné.

Jako by rána do ticha vtrhla.

a hladově se rozhlížeje,

hledá, co by ještě zničila


Přichází až k člověku,

člověk je po ni mrzutý,

člověk je po ní rozezlen,

člověk je po ní naštvaný

ale nejvíce je ztracen.
Autor Jan Václav Znojemský, 17.04.2010
Přečteno 283x
Tipy 3
Poslední tipující: Nút, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Paprsky slunce
rozehřejí a rozpustí
nejeden splín
minulých slečen i zim

20.04.2010 12:56:00 | Nút

Pohnula se špatným směrem.

17.04.2010 21:09:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí