Ráno se probudím

Ráno se probudím

Anotace: asi se vracím k veršovánkám...

Ráno se probudím - když se podívám ven,
starý a smutný pán stojí mi za oknem,
vyhlíží... asi smrt. Pohledem na chvíli
spočine v očích mých... myslím, že zešílím.

Odtrhnu pohled svůj od očí šedivých
ve tváři vrásčité - už roky nezná smích...
snad nikdy nepoznal, co je to milovat,
snad biblí jeho je jen kniha Jobova...

Snad jeho život byl jen shlukem nesnází.

Dokořán oči mám, jak mi to dochází...
Jak stojím u křesla, chytnu se opěradla...
Já totiž, přátelé, dívám se do zrcadla.
Autor Bůchví..., 20.04.2010
Přečteno 279x
Tipy 8
Poslední tipující: pamp_elka, Jiná, Já Esther Ruth, malá čarodejnice wiggová netopýrková, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je výborná... jako by ji napsal starý smutný pán doopravdy...

14.05.2010 15:34:00 | pamp_elka

aj to je mi však líto. to já mám zmapované, kde jsou jaká zrcadla a pohybuji se pouze tam, kde se jim mohu zdárně vyhnout.

26.04.2010 21:33:00 | Já Esther Ruth

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí