Nenalíbalas

Nenalíbalas

Anotace: ***

*

když moře podá vlnku
naslouchá hluboko v sobě
bublinkám myšlenek

třeba
že země zbetonovatěla
a zasfaltovatěla
a že
hlučící životno
je jako rozprsklá kaňka
kde se dočkáte
tak leda pomuchlaných
roztrhaných slov

a tak sedíte na okraji papíru
místo udice
sveřepě svíráte tužku
a jdete chytat písmenka
bez návnady
se na tuhu pověsí
pár buclatých kapříků
nějaký ten úhoř
a kdoví
co ještě za mořské potvory
se zuby
jako šavle nájezdníků
co vám roznitkují
už tak zalátaného ducha

roním slzy za etiku
za přátelství
a za strachy
kterých není možné se zbavit
a za moře
které vtéká do žil
a šeptá

„nenalíbalas mne ještě dost“

*
Autor isisleo, 20.04.2010
Přečteno 236x
Tipy 26
Poslední tipující: Šerpík 1, Psavec, enigman, 6thSun, j.c., labuť, Mbonita, CULIKATÁ, s.e.n, WhiteSkull, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

.. tak honem to napravit.

22.04.2010 16:12:00 | Šerpík 1

ty divotužky...

21.04.2010 10:49:00 | enigman

Životno, již nad propastí
asfaltově vazkých slastí
stavíš apokalypsy vatru,
jak nešťastný Jonáš v Bibli
každý svoji máme židli
v tlamě šavlozubých kaprů
***
Jiří senior

21.04.2010 08:18:00 | j.c.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí