Stále, pořád, furt a znova

Stále, pořád, furt a znova

Anotace: BAF

Zas tu ztrácím čas
popisem životních krás,
o nějž nikdo nestojí,
i když si to nepřipouštím,
neúspěchy zabolí...

Zas tu píšu slova,
co nikdo nechce číst,
proč začínám psát znova,
plním každý prázdný list?

stále, pořád, furt a znova,
plní prázdný papír slova,
slova, jež jsou mou nevyřčenou prosbou,
jež zařadí se vždy jen, věru,
k němým literám zde na literu

pokusy vylíčit svůj bol,
když každý má svých
až nad hlavu...

snaha povzbudit všechny lidi kol,
když utápím se ve svém nezdaru

milionkrát a stále dokola
psát o lásce svého idola,
líčit vám světlo, když je tma,
nastínit štěstí, když jsem sama,

vyprávět pohádky o kotěti,
které nepobaví snad ani děti,
psát o dešti v bukurešti,
když jsem tam nikdy nebyla
milionkrát a stále dokola

ztrácet se ve slovních formulacích,
jak ve velkých městských aglomeracích,

používat neosobní symboly
a pak zoufat si z toho,
že mi nikdo nerozumí,
že každý líp se vyjadřovat umí...

narovinu nenapsat co tě trápí,
zaobalit to do ohrané fráze,
jež ukazuje vše,
jen né tvé nesnáze...

Zas tu plním prázdné řádky,
semínky slov z mé zahrádky,
co se v hlavě skrývá...

Zase si to nepřečtete,
báseň moji zavhrnete,
jak to často bývá...
Autor tmavovlaska93, 22.04.2010
Přečteno 446x
Tipy 9
Poslední tipující: Firren, Roger, Rolnička, Kara Lee Exl, PPetrushka, Petbab
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nejsem básník, takže nedokáži pořádně ohodnotit stavbu vět nebo poetický význam, ale báseň mě zaujala, má pro mě určitou vypovídací hodnotu. Přeji ti hodně inspirace, ať ti to píše.

25.01.2014 17:10:19 | Firren

Nezoufej. Je to tam, jen to vydolovat.

23.04.2010 21:28:00 | Kara Lee Exl

Já si to přečetla moc ráda a velice ti rozumím. Někdy sice maličko neposkládané slova, ale když je člověk zmatený...Líbilo se mi to, význam, myšlenka, hloubka....ST.

23.04.2010 21:25:00 | PPetrushka

zkus se ponořit do mnohovýznamovosti slov.. neutíkej před nezdarem, dohoní Tě - musíš ho přelstit, v tom to je.. neúspěchu vem jeho náskok a pak teprv jej zablokuješ, když budeš před ním.. no, dost rad, které stejně nemám z vlastní hlavy.. piš, prosím, dál

22.04.2010 12:25:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí