Býčí hlava

Býčí hlava

Anotace: O vítězech, o vavřínech, o nových zítřcích o sýru, který není sýr....

Tak pojď, pojď,
torré, torré,
oproti krvi,
moře není slané!

Rozběhl se mladý
býček v cordobě
se střevíci na hrobě...

A mlady hoch
zasadil mu další šíp
další hřeb a další hloch
v uniformě se zlatými
knoflíky a prýmky
další kord do přímky!

Mladý býk funí
a brečí a zpívá sonátu,
žene se rychlostí
lokomotivy
stezku
však tanečník Slunečního
plesu uhýbá
v blesku
a další kop síli
mezku

Palec k zemi
císař říká:
"špatně je mi!"
zabít, zabít,
zabít,
já chci se dneska
opít!

HOld! vavříny a purpur
darujte sochu vítězi,
a jeho kord
vydražte penězi.

Uťatá hlava býka
a zkrvavená dýk,
a v misce si mladík
ruce smívá
smívá vinu? či moře?
či žal?
tam pozor dej na minu,
tam provazem je šál...

V míse ze zlata
broušenou slzami
a vyhloubenou nářkem
je voda bohatá!

Toreador tančí
a vábí další a další
svou purpurovou látkou
march smrti stezkou krátkou
a svým fleretem krátkým
vábí klarinetem sladkým
a prší vavříny
tam prší tuříny
tam ody vítězům
a okovy řetězům
kde jazyky jsou hady
a niko nemá nikdy vady!

a v dálce....
cupitá pierot
ukrojit si z měsíčního sýra
však měsíc!
není sýr a sýr není
měsíc a nic není nic
víc shluk sinic
či vypálených vinic...
Pierot brečí
a sním býčí hlava
v dáli se ukrývá
za vavříny pana
a v paláci císař zvrací
a lid sužuje prací...

Toreador brečí
a zpitě ječí
volá panu
ale ta je v pánu
K čemu vítězství,
co vyrostlo z krve?

Věnec, který se změnil
v krvelačné zmije
i bolestí svatý císař vyje...

K ČEMU PÝCHA
Z KRVE, KTERÁ
JEN BOLEST DMÝCHÁ!!!

Torre, jsi vítěz!
zítra padne jiné zvíře
zítra jiná pana bude znetvořena
Pierot si najde jiné jídlo
a císař pozvrací jiné sídlo
Však dnes!
pocty své si nes
Dnes jsi ještě Pánem
však zítra?
kdo zítra bude králem?

Pierote!
prosím o nové zítřky
o nové lepší zítřky
bez krve a bez zvratků
bez slz a bez zmatků

Torre, ach ubohý Torre
meč ti dali, než ses
narodil místo hračky,
neviděl jsi nikdy mráčky
I býk ti odpustí
I vavřín, jenž růst mohl
I císař, který s palcem pohl...

NA DALŠÍ NOVÉ ZÍTRA
NA NOVÉ A LEPŠÍ JITRA
NA NOVÁ ZAKOKRHÁNÍ
NA DALŠÍ ZKLAMÁNÍ...
Autor L. Šebestián Borský, 22.04.2010
Přečteno 394x
Tipy 13
Poslední tipující: Kara Lee Exl, René Vulkán, ilona, labuť, Psavec, Antonín Peřina, Miroslav Možný, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...na první přečtení je to trochu zmatené ale při dalším a dalším čtení přicházím tomu na chuť ...já věděl proč číst víceX ...

22.04.2010 20:31:00 | WhiteSkull

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí