21 let

21 let

Anotace: 2009

Sbírka: Návrat

Začala válka,

jen pseudopsychologové se radují

dostanou nové oběti

kterým budou moci namluvit své ideály

a rozklížené osobnosti

se tomu neubrání.




Pozor občané, aby se nevrátili naši přečervenalí kamarádi

pak na zbude jen počítat

ta třímístná čísla

a bude jich mnoho




Zachovejte klid!

vždyť to potrvá jen

jednadvacet let.

vždyť je to pouze jedna generace

jedna jediná generace

generace ztracená

za par dní dobrodružství

a za pár životů

ztracených ve zmatku




Těch jednadvacet let

nikdo se neodhodlal

osvobodit

Nikomu neruplo v kouli

ale až nakonec

po jednadvaceti letech

všichni jako jeden

odtlačili ten rezivějící stroj

všichni jako jeden zvonili kličema na náměstí.
Autor Jan Václav Znojemský, 26.04.2010
Přečteno 268x
Tipy 3
Poslední tipující: L. Šebestián Borský, Skalsky Pavel
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Miluji básně co chtějí něco říct....malý počet typů je na tehlé stránce spíš odrazem úspěchu autora:) ST pěkný den

28.04.2010 12:13:00 | L. Šebestián Borský

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí