Fotografie

Fotografie

Anotace: ...

Velikým okem fotoaparátu
sleduji svět před objektivem.

Pomalu se otáčím dokola.

Světlo a stín,
světlo a stín,
světlo a stín…

Střídají se na sítnici mého oka
a tvoří v ní obrazy světa
a malé příběhy
zamrzlé
do jedné tisíciny sekundy
cvaknutí závěrky:

Nedokončený pohyb křídel v letu,
list, který nikdy nedopadne na zem,
kapka, navždy uvězněná na konci rampouchu,
čelisti, věčně hladovějící po smrtelném sevření
nekončící dětství mých dcer,
tvé mládí a můj štíhlý pas.
Maminčiny kaštanové vlasy
a babiččin úsměv…

Světlo a stín
mých lásek.
Světlo a stín
mých vzpomínek.
Světlo a stín
mé duše…

Mé fotografie,
můj život.
Jen světlo a stín…
Autor G.P., 29.04.2010
Přečteno 277x
Tipy 26
Poslední tipující: Divoženka1, Bíša, Churry, Levandule, labuť, Lucie Teru, Štěpina G, jedam, Psavec, enigman, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Světlo, i stíny... vždy je tam kousek příběhu, kousek srdce...

02.05.2010 11:54:00 | Levandule

Pavle ta je nádherná......vidím tě jak ležíš na zahradě a fotíš všechno.....vážně krásná

30.04.2010 06:04:00 | Lucie Teru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí