Rozhovor se Smrtí

Rozhovor se Smrtí

Anotace: 2009

Sbírka: Návrat

Vy černá ženo,

s očima temnýma jako sama realita.

Vy, která rozséváte života a mření zrno,

a všechno bytí je Vámi zase podetnuto.


S krutostí pravdy, ozářenou hvězdami,

a zrůdnou cestou strachu a naprosté nepředvídatelnosti.

Proč jste tak nemilosrdná těmi radostnými chvílemi,

které plánovitě ukončujete naprosto bez milosti.


A proč mi neodpovídáte? Máte strach,

že z katastrofických scénářů ve Vaší mysli,

zůstanou jen ty purpurovočerné zbytky snah?

Že stárnete a ochabuji Vaše smysly?

- - -

Zmlkni ty lidské hovado,

a přestaň na mě čumět,

jak zkokainovaná veverka na svoje libido,

a přijď až to budeš alespoň jako ona umět,

vždyť, kdo by přemohl Smrt?
Autor Jan Václav Znojemský, 06.05.2010
Přečteno 329x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zkokainovaná veverka - tohle má šťávu***

06.05.2010 14:16:00 | ROMAN LOHNERT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí