Vzdejme hold matkám

Vzdejme hold matkám

Anotace: báseň ke dni matek

Sbírka: Jen pro ni

Ten den co jsem se narodil, viděl jsem její tváře.
Byla to pro mě jak andělská záře.
Od toho dne věděl jsem, že budu ji rád mít,
že jako miminko budu o ní pořád snít.

Čas plynul, starala se o mě hezky,
ikdyž měla ze mě na čele vrásky.
Postupně vyrůstal ze mě spratek,
měl jsem v hlavě puberťácký zmatek.

Přes všechny starosti stála pořád za mnou.
Byla tu pořád pro mě, mou podporou.
Pomohla mi životem proplout
a v dospěláka se vyvinout.

Ano, tyto ženy jsou života našeho hrdinky.
Byly vždy přesné jak švýcarské hodinky.
Vzdejme jim hold ke dni matek alespoň jednou za rok,
vždyť ony nám pomohly udělat ten první správný krok.
Autor Richard Ježek, 09.05.2010
Přečteno 439x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí