Vlásečnicová zlomenina sedmého obratle (aneb jak andělé vstali z mrtvých)

Vlásečnicová zlomenina sedmého obratle (aneb jak andělé vstali z mrtvých)

Anotace: 2010 (aneb jak andělé vstali z mrtvých)

Sbírka: Návrat

Šel jsem ulicí,

s vydroleným vzduchem,

který se válel po zemi,

a potkal jsem,

3 mrtvé anděly.



Jeden měl kulku v srdci,

druhý kulku v mozku,

a třeti vypíchlé oči.

Všichni měli jedno společné,

vlasečnicové zlomeniny,

sedmého obratlem,

nikoli přitom očima.



A všude kolem,

byly na plotech,

vyškrábány básně,

až po úroveň vášně,

(tedy druhého patra)

a stoupalo to k nebi.



Chtěl jsem je číst,

udělal sem krok,

ale oni,

se začali zvedat,

a současně

házeli básně,

do

betonově

pevných

otvorů

pod

schody.
Autor Jan Václav Znojemský, 15.05.2010
Přečteno 798x
Tipy 4
Poslední tipující: Květka Š., CULIKATÁ, labuť
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí