VZPOMÍNKY

VZPOMÍNKY

Anotace: Moje úplně první báseň. Vím, že není nic moc, ale snažila jsem se.

Slunečné dny, duha, louka
Viděli jsme v trávě brouka
A slunéčko sedmitečné
odletělo v nebe jasné
Větřík vál a slunce hřálo
tohle nám stačilo, takhle málo
Vzpomínáš?
Byli jsme si tak blízcí
Jako voda v jezeře blankytném
a leknín na hladině zrající
rosa v rákosí přilehlém
Cvrček na housle hrající
a pár na břehu se objímající
A ten pár jsme byli my
Ty a já
Vzpomínáš?
Západ slunce na pláži
My dva stáli jsme pod palmou
Věděl jsi, že ti ukáži
lásku mou
A ty mně tu svou
Myslela jsem, že pravou
Vzpomínáš?
Mrazivé dny, sníh a pouta
raději schovám se, schovám se do kouta
Proč já? Proč ty? Proč ona?
A zvol, prosím, vhodná slova
Krásná slova, slova lásky
Už nechodíme na procházky
do lesa, do ráje, do nebe
Ty a já
Proč okouzlila tě dívka jiná?
Bylo nám tak dobře
Vím, že ti nejsem lhostejná
Dýky v srdci mne však řeže
Za úplňku v letním kině
záře hvězd se trávou line
Line se k páru, páru zamilovanému
K ní a k tobě
Ona dostává se do tvého srdce
Protože miluje jen tebe a ty ji
Milenci ve světle měsíce
Ona a ty
Prosím, vrať se!
Vítr třpytky vzduchem nese
třpytky vzpomínek
těch krásných, i těch hezkých méně
Vzpomínáš, když byli jsme v lese
sbírali jsme květy hrušek
skákali jsme přes květiny
skákali jsme přes ně
A na moje jmeniny
popřál jsi mi sladce
Smáli jsme se hodiny
u tebe, v tvé chatce
Ty a já
Vzpomínáš?
Teď prožíváš lásku cizí
cizí mému srdci
Vzpomínky pomalu mizí
jako včely k úlu mířící
Ale já vím, co se stane
Tuším to, cítím to, doufám v to
Krásný čas nám nastane
nejkrásnější
Spousta vzpomínek z něj vyvstane
a já za pár let se zeptám
Vzpomínáš?
Autor Sunny Flower, 15.05.2010
Přečteno 235x
Tipy 2
Poslední tipující: Dádinka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí