Poselství Vánoc

Poselství Vánoc

Anotace: Prostě...poselství Vánoc.

Čas vánoční je tu opět zas,
proč však není šťastný každý z nás?
Svátky klidu a pohody to přeci jsou,
avšak bolest a strach jen tak nepominou.

Lásku a štěstí všem přeješ,
myslíš to vážně nebo to jen hraješ?
Šáhni si na srdce a zamysli se nad sebou,
nikdy nelži lidem do očí neb zůstaneš jen sám se sebou.

Užijme si tyto Vánoce jak to jen půjde,
nemá smysl spěchat vždyť všechno vyjde.
Radujme se a buďme na sebe jen a jen hodní,
otevřeme svá srdce a nebuďme tolik chladní.

Své bližní miluj a měj je rád,
nauč se dávat a nejenom brát.
Pomoc vždy přijmi ale též jí dávej,
tuto básničku prosím všem vyprávěj.
Autor the_carrion, 24.12.2005
Přečteno 818x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Poselství zřejmé.., ale v prvních třech verších se mi zdálo, že myšlenka převažuje nad rýmem a přirozeností verše..Básen se mi líbila.

28.12.2005 17:47:00 | WhiteShadow

Moc krásná myšlenka!

25.12.2005 13:39:00 | Krtica

páni, ta je pěkná! moc se ti povedla

24.12.2005 14:03:00 | Nausika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí