Pták a člověk

Pták a člověk

Anotace: Veršovaná bajka...

ÚVOD:
Obraz dvou postav, které žijí svůj sen,
který nikdy nebude vyplněn.
Lidé chtějí vždycky to, co dosud člověk nedokázal.
Jenže my nežijeme v pohádkách a neznáme kouzla.
Mezi námi, ale žijí zvířata a ptáci,
kteří jsou si mezi sebou vzájemnými rádci.
Lidé nejvíc milují, ty co umí mluvit.
Zvířata zas lidi, co nechtějí škodit.


ČLOVĚK: Toužím létat jako pták
vznášet se až do oblak.

Cítit jak mi peří hřeje
letem do neznámého kraje,
ikdyž vzduch mi peří profukuje.

Změním směr a letím tam
- svobody si užívám...

Jenže tohle nejde splnit,
tak nač přemýšlením
svůj čas marnit.

Jsem jen člověk,
co rychle stárne
a starosti své neutáhne!

PTÁK: Toužím být ten lidský tvor,
co pochází ze čtvrtohor.
Žádná křídla jen dvě nohy
poznat, na co bych měl vlohy.

Jsem jen pták, co umí lítat
zřejmě ohrožený druh,
každý den se musím před
pytláky skrývat,
žiju nebezpečný kruh.

Kéž člověkem bych mohl se stát
a poznal jeho možnosti
schopen tak, naučit se něco znát
a pochopit ty pytlácké něžnosti!
Autor Any 4, 24.05.2010
Přečteno 349x
Tipy 6
Poslední tipující: ilona, Iv, 4LJFilip, Boudicca, P.P.S.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No,chtěla jsem to původně říct jen jednou,ale ta básnička si to i 2krát zaslouží :-)
Zajímavý nápad.

24.10.2010 21:54:00 | Iv

Skvělá !

24.10.2010 21:53:00 | Iv

Skvělá !

24.10.2010 21:53:00 | Iv

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí