Vše zpochybnit, a neztratit nit

Vše zpochybnit, a neztratit nit

Anotace: ***

Všechno že je dílem náhody?!
Osud na všechny stejně chčije
Systém počítá lidí jen na body
Nastává prohibice demokracie

Já nebo ty, první nebo poslední
kolem jedna velká zadnice.
Nebo jsme snad už v ní,
dle klasicko-české tradice?

Z bláta do louže, z deště pod okap
Celá staletí jsou o tom samém
Učíme se kdo byl ještě chlap
A za jeho jménem říci Amen

Z hrdinů děláme zbabělce
A ze zbabělců hrdiny!
Mužnost měříme na palce,
čestnost na jméno rodiny

Všechno je uměle vytvořeno
Nezpečetěno krví ani slovem
Silou a nerozumem umlčeno
A co bylo češství je dnes morem
Autor Edmond Kadad, 25.05.2010
Přečteno 280x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí