Beduín

Beduín

Anotace: ***

*

zkoumal horizont
pohledem kalené oceli
za ním
jako záhadné sochy
v černém
mlčí mužové na koních

strážci

karavana se líně houpá
v dunách zlatého písku
poslední kapka
dávno je horkem vypitá
a fata morgana
začíná nabývat překrásné tvary
vůně a barvy

..bíle třpytivý palác
jako diamant
usazený ve smaragdech
s kouzelným okem Larimaru
exotický dech
boha žáru
je cítit ve všech zdech
a tam
na poduškách
lesklých jako paví peří
odpočívá v závoji
paní
vzduch kolem se třepotá
lenivě nabitou
energií..

těžce vztáhl ruku
po onom oparu
život na rtech ucítil
šťastně vydechl
..našel jsem tě..

a nad ním se skláněl
v třepotavém hávu

beduín

*
Autor isisleo, 25.05.2010
Přečteno 280x
Tipy 21
Poslední tipující: enigman, WhiteSkull, a_tao, Taog, Paulín, j.c., labuť, Zorenka Ježková, Psavec, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

našel svou Fattu...

16.09.2010 00:17:00 | enigman

sloužil jsem u Johanitů..
my toulali se sem a tam
obřady znali zvláštních rytů,
v prstenu měli drahokam

my znali zahalené muže
kryli se v jejich šavlí stínu,
ten podpis má dodnes moje kůže
ten podpis šavlí beduínů
***
Jiří senior

26.05.2010 20:40:00 | j.c.

Jo,jo,jo a pohádky mám ráda!!!Takže to čtu a juž si mnu pracky na další kousky:-)))(úsměv)

26.05.2010 02:15:00 | Zorenka Ježková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí