Duševno

Duševno

Anotace: Ztráta důvěry přátel někdy hodně bolí...

Krásná knížka, socha, obraz,
obohatí duševno,
je to jak v zrcadle odraz,
zvláštní skryté tajemno.

Postavu, tvář neschováme,
všichni si jich všimnou zas,
to co v mysli ukrýváme,
je světýlko vnitřních krás.

Tento svět pak otvíráme,
jen těm srdci nejbližším,
těm co nejvíc rádi máme,
co jsou pro nás prostě vším.

Když však ale zklameme se,
vrátka rychle zamrznou,
otevřít a nebo zavřít,
jde jen s velkou námahou.

Zklamání, to hodně bolí,
bodá, jak do srdce nůž,
kdo skutečnost neustojí,
je už předem "mrtvý muž".
Autor hypertenze, 16.06.2010
Přečteno 366x
Tipy 32
Poslední tipující: PIPSQUEAK, jitka.svobodova, Divoženka1, K.k.k.Kajluška, Isquieasuus, vodnař, doktor srdcí, Kokonut, poustevník Jirka, Corax, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Jedna z mnoha Vašich hezkých básní!

08.07.2010 19:26:00 | K.k.k.Kajluška

vjemy vepsané na modrý samet

18.06.2010 16:02:00 | vodnař

Nádherné a absolutně výstižné!

17.06.2010 17:31:00 | Kokonut

Krásné, je to tak.))

Zklamání, to hodně bolí,
bodá, jak do srdce nůž,
kdo skutečnost neustojí,
je už předem "mrtvý muž".

16.06.2010 23:49:00 | carodejka

Pravda svatá...

16.06.2010 15:00:00 | modrá...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí