Mrtvé květy

Mrtvé květy

Anotace: Už jsou ty lístky značně vybledlé a kytky už vlastně skoro ani nejsou, ale stejně se mi to pořád líbí.

Zvadla růže,
v prachu leží,
smutni, bože,
venku sněží.

Básníci končí,
zašlapáni,
žalem ječí,
varem prohnáni.

Utrhali jí okvětní lístky,
chudák růže,
života lístky,
umřít se může.

Bez známek citů,
básník se loučí,
beze svých květů,
básník se souží.
Autor Dementaire, 01.07.2010
Přečteno 275x
Tipy 1
Poslední tipující: CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí