Sirtaki..

Sirtaki..

Anotace: .. Elektra, hviezda z Plejád

Vlasy zo zliatiny striebra a zlata
z očí tmu blesky strihajú
sestier má šesť, ale žiadneho brata
v noci sny k nej ma dvíhajú

do Plejád, ku hviezde, čo z prstov iskrí
len čo sa dotknem lemu šiat
z čipky pŕs, kde sa jej pre výstrih príkry
zadymí hneď na prvýkrát

preskočil výboj, krv klokotá v rytme
tanca sirtaki s Elektrou
až do vrcholu, kým skrat preťal prítmie
tým šiestim sestrou - nesestrou

ostane a ak aj v sadziach vyhasne
popol mi k nohám vysypú
- tu máš, popráš ním svoje slané básne
keď naše slzy vychlípu
Autor Petbab, 02.07.2010
Přečteno 234x
Tipy 20
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Holis, Mbonita, Taog, Bíša, labuť, Psavec, Jiná, Linzerka, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí