půlnoční návrat

půlnoční návrat

Anotace: návrat o půlnoci

Podrážky bruslící po dlažbě čtverců
po tečkách vět, rozsypaných démantech noci,
neuklizených nočními popeláři ulic;
fosforeskující céčka držící zápěstí,
zápěstí držící prsty
držící cigaretový váleček
držící světýlko záhuby
držící kouř,
kapku šedé vodovky, tančící po večerním inkoustu,
tekoucího z nebes;
bůh mi plive do tváře;
po půlnoci neprojede Blanskem jediné auto,
neozáří politické tváře,
hanící ostatní politické tváře
s úsměvem a nápisem volte číslo 13;
všichni chceme změnu;
kostky sídlištních kotců se obalují železnými rovnátky,
po nichž za denního ozařování
lezou dělníci s kyblíky plných omítkového make-upu,
snaží se přemalovat jejich totalitní vrásky;
ale nejde to, jsme národ býků, žijeme minulostí
a neodpouštíme nikomu;
pluji uličkami, slyšně šustím stébly trávy,
chrastím zrnky štěrku;
rázem stavím na místě, kde jsem Ti volal
s ginem a tonikem, věrnými přáteli nás obou,
a tak to vlastně všechno začalo, pamatuješ?
já řekl asi tě mám rád víc, než je zdrávo
a ty jsi řekla ale můžem to zkusit;
a my to zkusili;
špatný tah,
patová situace.
Autor Ignu, 02.07.2010
Přečteno 219x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí