Les

Les

Anotace: volné verše

Jsem jako tulák jdoucí lesem,
po čase znuděn věčnou zelení,
stále se opakující scenérií,
nikdy nekončícím bojem.

Až když sklouzávám na dno
té nejhlubší, nejtmavší propasti
a jsem pohlcen temnotou,
obdivně začínám vzhlížet vzhůru.

Po tenkých koříncích začínám
drápat se jen o kousek výš.
Znovu padám, bořím se v bahně,
znovu se pokouším vstát…

Až přijde den, kdy se mohu
znovu dotýkat svěží trávy,
dýchat vůni borovic a hub,
poslouchat zpěv ptáků a kobylek.

Svět je rázem jiný, pestřejší.
Každý kousek jehličí má své kouzlo.
Každý kamínek na trnité cestě
je hvězdou zářící tulákovi…

Alespoň dokud znovu nezapomene
a neupadne do hlubin…
Autor Eva:-), 09.07.2010
Přečteno 303x
Tipy 9
Poslední tipující: Gabrielle, carodejka, pamp_elka, hašlerka, 4LJFilip, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Prima Evi.

31.08.2010 23:38:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí