Sonet 1

Sonet 1

Anotace: sonet pomstychtivý ale také smířený

Dávno na mých polích nepanuje,
Od těch dob nevěřím na dohody,
Šašek se lvím králem v jednom – pan J.
Za jeho lásku bych řval: „Ať padnem!“
Vedlo by nás to do nepohody,
Neb miloval vždy jen ženy – pan M.
Divná věc co dodnes mě tak mate:
Nejmenších škod z největší náhody
Napáchalo zlo, co taje – pan T.
Rána nožem, ať už sebekrátká,
Nechá vytéct krev jak strhlá zátka
Na dně nic, jen stesk – a prokurista K.
Kdo byl těch sto let v pomstě, smutku,
Vlastně život vůbec nežil, vskutku.
Autor MaDDoGG, 10.07.2010
Přečteno 301x
Tipy 5
Poslední tipující: slečna.závist, Boudicca, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí