Duch vlaku

Duch vlaku

Anotace: . . .

procházíme prastarým tunelem
pod nohama nám křupou švábi
v místech, kde kdysi
nějaký pedofil znásilnil dívku
ve tmě číhá stará kolej
a v dálce je rozbitý semafor
tunel mrtvých vlaků
***
rozsvítím baterku
i když jsme tu ve dne
(je tu dokonalá tma,
nevidím ani na krok)
***
nad tunelem
slyšíme písně pneumatik
šílených jezdců
***
kdyby se tunel probořil
(bůhví, proč mě to zrovna napadlo)
třeba by nás v suti našli
jak se tiskneme
jeden k druhému
v posmrtné strnulosti
**
bylo by hloupé
zavolat do tmy
je tu někdo
mám ovšem pocit,
že nás v tunelu
něco sleduje
**
slyším písty
vřískají jako o život
než se rozhlédneme
těly nám projede
duch vlaku s pasažéry,
kteří zahynuli
před půl druhým stoletím
*
vyklopýtáme zpátky
z černého tunelu
a ohlédneme se
ovšem přízrak, který se
námi prohnal
je již v dáli duchů
z dosahu živých
Autor Tomáš Přidal, 12.07.2010
Přečteno 220x
Tipy 7
Poslední tipující: Niky88, Kouzelnice Prastará-Přítulná, Jiná, Květka Š.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí