Rytíři

Rytíři

Anotace: Anotace? NE! Ani teď a ani nikdy jindy

ve větru se vlajka třepotá
rytíři hrdí nesou si kopí
pýcha je horší nežli slepota
a slzy zemi tiše zkropí.

Ve válce slávu hledají
osudu vstříct jdou nyní
falešně ve spásu doufají
leč umírat za ně budou jiní.

Zářící zbroje rudnou krví
meče a kopí životy zháší
brzy padnul i z rytířů prvý
nad zemí smrtka se vznáší.

Mordýři a jak vrazi drzí
ti slavní rytíři v zářící zbroji
pustoší zemi, rukojmí drží
každý se jejich nájezdů bojí.

Pak bardi o nich písně pějí
o jejich odvaze a veliké cti
děti se jejich příběhům smějí
a v noci o jejich hrdinství sní.
Autor Johny Styx, 15.07.2010
Přečteno 227x
Tipy 5
Poslední tipující: ilona, Dragoniana, klinika
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí