Má slova

Má slova

Anotace: ...

Má slova neměla být jen zpěvem k tónům potulné kapely
těžko slyšitelným monologem
na pozadí hospodských žvástů
Má slova neměla být jen předzvěstí
blížícího se hejna hladových kobylek
hlas moře v lasturách dívčích vášní
Má slova nebyla jen skvrnou inkoustové modři
na bílém listu nedělního ticha
Má slova nebyla jen výsměchem zaslepeným milencům
které nikdo nezasvětil do nemilosrdných pravidel hazardních her lásky
při kterých je v sázce veškerá lidská příčetnost
Má slova nebyla jen gilotinou lidské důstojnosti
revolučním manifestem
na barikádách z pytlů vlhkého písku

Má slova má slova

má slova

měla být vším co na světě dokáže spojit dvě srdce

ale pro tebe nikdy nebyla víc než těžko slyšitelný pláč v suterénu kamenného domu

Pláč připosraného dítěte v plátěných plenách
vyčerpaného vlastním křikem

To všechno bylo v dobách kdy jsem to ještě se světem
i s tebou myslel vážně
Autor Lukáš Rymeš, 16.07.2010
Přečteno 497x
Tipy 36
Poslední tipující: Anita Buchtová, zenge, carodejka, ilona, Gabrielle, DnyVunoru, ewon, Kubino 2, Mango-Holka, labuť, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Není moc slovních spojení, která mě na první přečtení vyvedou z míry tak, že brečím; Tobě se to těmito povedlo... Škoda,že citlivá duše se dnes nenosí. :-( ST

25.11.2010 12:22:00 | Anita Buchtová

Užásné,strhující:-)Chválím a děkuji za ty slova!:-))

21.08.2010 14:27:00 | ilona

¨slova jsou jen štěkotem psa ...
který ještě neví jestli zaútočí,
a nebo s kňučením
se schoulí do klubíčka ...

teprve ve chvíli
kdy štěkot utichne
praskají kosti
a s krví život uniká ...

jen tehdy
si uvědomíš
zda jsi to ty
kdo se odvážil

... vítězit ...
a nebo podlehnout ...

16.07.2010 16:46:00 | HarryHH

ten konec mi zarosil oči

16.07.2010 16:37:00 | její alter ego

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí