Pásmo

Pásmo

Anotace: Slovní hříčky a myšlenky, co člověka napadnou jako první

Tetka se tetelí, dítě se veselí,
tele se teletí, táta se potatí.
Vodní říčka, to je hříčka?
Fakt je fakt, že je to fakt.
A co je iluze?

V mé múze skrývá se iluze,
že je to iluze, to je snad jasné.
Nad Slunce jasnější, jasně,
jasné jasno jasného jasmínu.

Já, já, já, jenom já.
Sobeckost je nám vlastní,
každý snad něco vlastní.
Něčeho je vlastníkem.
Nebo snad NĚKOHO?

Vlastence ty já tuze rád,
s těmi bývám kamarád.
A kamarád přece taky rád ;-)

Mít rád bližního svého,
co je na tom tolik zlého?
Radost by měl člověk mít,
člověk člověku oporou být.

Být či nebýt, toť otázka!
Či snad bít či nebít?!
Násilí je věc...
násilí je nástroj.

Na, silou, takhle, tumáš.
Zradíš přítele, je z tebe Jidáš.

Jídával jsi s rodinou,
jídáváš dnes s rodící,
je pro tebe jedinou,
jedinou pannou nádhernou.

Stará panny na panském statku
panují tvrdou rukou,
jak Habsburkové v tvrdé monarchii.

Král, papež, prezident, náčelník.
Hlavy státu bez i s korunou.
Ne vždy nahoře bez.
Všemožně roste podivný bez.

Bess, že se nestydíš!
To jméno!
Kdo dnes slaví jmeniny?
Poněkud zastaralé, nemyslíte?

Dokonce až archaické,
poněkud nepraktické.
Ty nestydo!

Někdo je stydlín,
jiný zas bouřlivák.
Takové jin & jang.
Tma & světlo.
Den & noc.
Černá & bílá.
Lucie Bílá - pěkný pseudonym, že?

Black and white,
to nejsou barvy, paní,
toto je whisky.

Ne, nepustím vás si sednout.
Mě nohy taky bolí.
Možná se podivíte,
ale ve škole nás neučí slušnému chování.

Kam to ta dnešní mládež spěje?

Do kriminálu jedině.
Však vy víte, vy víte všecko.
Vy jste génius!

Úplný Einstein!
Ty génie!
Ty debile!
Ty močůvko!
Ty žlázo!

Tak to by stačilo, Literková,
k tabuli!
-Proč já?
-Bo!
-Bo co?
-Bo bagr!
-Tak to jó...

Bagr, vrrm, drrrm, vrrm...
Lesem nelesem,
polem nepolem,
jedu za tebou svým
KABRIOLETEM
(malotraktorem)

Máte rádi mercedes?
Víte, co to je?
To je medový marcipán.

Líbí se vám limuzína?
Že nevíte, co to je! Já to věděla.
To je přesmyčka a přetáčka a vytáčka a odtáčka
a natáčka a zatáčka a podtáčka písmenek
meluzína.
Autor Kozojed, 10.11.2004
Přečteno 477x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí