Strom života

Strom života

Anotace: O tom, jaký mám život a představa, že jsem strom

Sbírka: Bolesti a strasti

Ležím na mechu a rukou ho hladím,
na bílé obláčky přitom hledím.
Tohoto lesa si opravdu vážím.
Strom života zde vysadím.

Ponurou nocí zazní hukot sovy.
Ve vesnici slyším zpěv mladé vdovy.
Blouznící u řeky si zpívá.
Na stromě suchá větev se kývá.

Při svitu měsíce řeka tiše šumí.
Ten les šum řeky lehce tlumí.
Na obloze letí noční ptáci.
Za obzorem vyjí tu vlci.

Nad ránem slunko vysvítá.
Strom života již vykvétá.
Tím stromem v mechu chtěl jsem být.
A věčně v tom krásném lese žít.

Čas pomalu zmrazil všechnu slávu lesu.
To ticho a samotu já už snesu.
Občas do lesa běží děti si hrát.
Budu tu do konce života v mechu stát.
Autor Richard Ježek, 23.07.2010
Přečteno 326x
Tipy 1
Poslední tipující: Dygi
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí