Co viděl Bílý muž

Co viděl Bílý muž

Anotace: ..když potáhl si z dýmky náčelníka kmene

Kouřil jsem dýmku míru
se starým indiánským kmenem
v jejich týpí z buvolí kůže
***
náčelník mi jako projev náklonnosti
nabídl, abych si potáhl z jeho dýmky
a řekl mu, co vidím
***
rozostřil se mi zrak
(že by neblahý účinek?)
***
viděl jsem, jak
stádo bílých lovců
vybíjí jejich kmen
***
viděl jsem náčelníka
s kulkou v hlavě,
postřílené indiány,
a týpí, která stravoval oheň
***
co vidíš, Bílý muži
**
viděl, že v mé tváři
hraje nejistota,
ale on měl výraz pevný
**
vidím, jak tví muži
přejdou druhý břeh,
hledají loviště
*
a najdou ho?
otázá se
náčelníkův smířený
hlas
*
najdou
a zařadí se mezi slavné
a ty budeš v jejich čele,
urozený náčelníku
Autor Tomáš Přidal, 25.07.2010
Přečteno 246x
Tipy 7
Poslední tipující: Jiná, hašlerka, Mbonita, Květka Š.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí