dcera plev

dcera plev

Anotace: .zklamala vás.

okleštěte mě o veškerou mou ctnost!
a hrajte šipky na moje oční důlky!
vždyť ve zrůdnosti sahám do nejvyšších post,
a můj dech vás střílí jako kulky!

V nevděčnosti, tam já přec umím chodit
tak škrťte mě, ve prospěchu lidstva!
svou sobeckostí bych se mohla krmit
a přec bych hladem nikdy nevystydla!

pište mi na čelo, jak hnusně trýzním svět!
jak žeru duše a piju lidské mozky!
když vyjdu na světlo, i skřet by strachem zbled,
vidět v mých očí, jak chodit ohněm bosky!

Pro vás jsem mor a tím as' budu věčně
nikdy dost dobrá, byť pořád vaše krev
mor co tkáň hlodá, vždy, bolně a spěšně
ač jsem vaší dcerou, jsem jak zrozena z plev!
Autor Patěnka, 25.07.2010
Přečteno 251x
Tipy 3
Poslední tipující: Frr, Tlachapoud
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Omračuje mě, že za tuhle báseň jsi nedostala ani tip, přitom si to zaslouží. Člověk nemůže psát pořád o sluníčku a o duze, i když to ostatní třeba očekávají.

19.09.2018 12:48:54 | Tlachapoud

Vynikající! Zajímavé téma, hned první sloka pěkně akční, neotřelé rýmy, a až na poslední verš, kde mně přebývá "jak", téměř strojový rytmus.
ST!

07.08.2010 01:45:00 | Špáďa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí