Orlí skály

Orlí skály

Anotace: ...pevně stály...

Zvrásněná pokožka
prastarých skal,
orli budují hnízda
na jejich vrcholcích,
dole se otevírají
svraštělá ústa
starých a smutných
bezedných propastí,
oblíbená místa lidí,
kteří nevědí jak dál,
a naloží s životem
nerozvážně,
rozběhnou se
vstříc tvrdé smrti
***
dole teče potok
a pověsti praví,
že na jeho
kamenitém dně
leží démantová
koruna pána skal
**
kdo se jí zmocní,
nadosmrti
bude držet stráž
mezi propastí
a potokem
***
bude vymlouvat
smrt sebevrahům
**
narostou mu orlí křídla
*
bude oním pánem orlích skal
Autor Tomáš Přidal, 26.07.2010
Přečteno 232x
Tipy 10
Poslední tipující: Jiná, Gudula, hašlerka, Mbonita, Květka Š., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tome, moc hezky napsáno..ST!

26.07.2010 21:17:00 | hašlerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí